20200428_140340_0000.png
20200428_140315_0000.png

Ki van jelen?

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

KAVITÁCIÓS ZSÍRBONTÁS

A kavitációs zsírbontás (közismerten ultrahangos zsírbontás) egy olyan eljárás, mellyel beavatkozás, vágás, szúrás nélkül lehet elfolyósítani a zsírsejteket, amik a test kontúrját elcsúfító zsírszöveteket alkotják. Ezt úgy érik el, hogy speciális ultrahang rezgésekkel megbontják a zsírsejtek membránját. Így a kavitációs zsírbontás formálja az alakot és még a narancsbőrt is eltünteti. A kavitációs zsírbontás esetében alkalmazott rezgéstartomány csak a zsírszövetre hat, más szöveteket nem károsít.
 
A kavitációs zsírbontó kezelés alatt alkalmazott ultrahang rezgésbe hozza a zsírsejteket, majd a sejtek közötti térben számtalan kis vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig trigliceridekre, valamint zsírsavakra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben.
Az ultrahangos, kavitációs zsírbontást kizárólag a bőr alatti zsírsejtekre ható, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahanggal végzik.
A kavitációs zsírbontás alatt keltett ultrahang rezgéseknek másodlagos hatása is van.
Az el nem pusztított sejtek intenzív rezgetésének, és az ultrahang rezgések hatására termelődő hőnek köszönhetően fokozódik a sejtek anyagcseréje, illetve ez a folyamat serkenti a nyirokáramlást, melynek következtében a kavitációs zsírbontás során felszabadult salakanyagok hatékonyabban távoznak a testből.
 
A hő hatására az erek kitágulnak, nő a sejtfalak áteresztőképessége, így a kezelés közben és azt követően alkalmazott gélek (pl. paprikás, fahéjas alakformáló gélek) hatóanyagai könnyebben jutnak be a sejtekbe.
 
Mi történik a lebontott méreganyagokkal, salakanyaggal?
A kavitációs zsírbontás alatt felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszerbe kerülnek, majd a méregtelenítő szervekhez (máj, vese) kerülnek, a salakanyagok pedig a vizelettel és a széklettel távoznak a testből. Ez a folyamat napokig is eltarthat, ezért a kezelések között legalább 3 nap szünetet kell tartani.
 
A méregtelenítés gyorsítható megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással, finomított cukor kerülésével, illetve nyirokmasszázs alkalmazásával.
 
A kezelést kúrában érdemes elvégezni. Az eljárás mennyisége függ a kezelendő testrésztől, így annak számát egy ingyenes személyes konzultáció után tudjuk megállapítani.
Egy 10 alkalmas zsírbontás után kb 5-12 cm körméretcsökkenés érhető el, amit nagyban befolyásol a kezelőszemély által meghatározott szabályok betartása.